DIY - Sarea face treaba buna si in afara mancarii. (partea 1)
Am vazut tot felul de astfel de articole, asa ca am decis sa facem si noi unul, pentru cei ce folosesc sarea doar sa dea gust mancarii.
Sarea poate fi folosita in mai multe feluri cum ar fi:
In bucatarie:
- Adaugati sare in apa pentru a creste punctul de fierbere, rezultand intr-un timp mai scurt de gatit. Cel putin asa spun unii. Temperatura nu va creste extraordinar de mult si nici timpul de gatit nu va scade considerabil, dar e bine de stiut. Nu pueti sare in apa ce fierbe deja, riscati sa dea pe afara.
- Decojiti ouale fierte mai usor, deoarece ouale fierte in apa cu sare se decojesc mult mai usor.
- Testati prospetimea oualelor – Puneti oul intr-un vas cu apa in care ati adaugat doua linguri de sare. Ouale ce plutesc nu sunt bune, cele ce se scufunda sunt proaspete. Restul ce stau intre cele doua extreme sunt inca bune dar nu se recomanda, daca sunt mai aproape de suprafata.
Spalarea spanacului – Daca spalati spanacul in apa cu sare, nu este nevoie de mai multe spalari.
Salate crocante – Daca puneti sare imediat pe salata, aceasta va ramane crocanta mai mult timp. Puneti spanacul si salata in apa cu sare in frigider si vor ramane crocante si curate. Doar clatiti si serviti.
Imbunatatiti cartofii fierti – Cartofii fierti, dupa ce ii scurgeti, ii puteti da cu sare si sa ii treceti prin tigaie cu miscari rapide fata spate pentru a inlatura excesul de apa si pentru a le oferi o textura mai apetisanta (nu folositi ulei sau altceva in tigaie, doar cartofii)
Curatati tigaile unsuroase – Pana si cele mai unsuroase tigai se vor curata mai usor daca puneti sare si stergeti cu un servetel inainte sa o spalati sau sa o bagati la masina de spalat vase.
Petele de cafea sau ceai – Frecati cu sare urmele mai insistente de cafea sau ceai de pe caasca sau cana pentru a le curata cu usurinta.
Spalati frigiderul – Folositi apa minerala si sare pentru a curata frigiderul. Scoate si mirosul neplacut si nici nu zgarie interiorul.
Preveniti grasimea sa sara - Inainte sa prajiti mancarea, puneti putina sare in tigaie pentru a preveni uleiul si grasimea sa sara in timp ce prajiti.
Stingeti focul provocat de grasime – Aruncati sare peste flacarile provocate de grasimi, fie pe aragaz, fie in cuptor, pentru a linisti focul. Nu aruncati niciodata apa, veti face ca uleiul sa sara peste tot si sa va ardeti.
Imbunatatiti gustul carnii de pasare – Pentru a imbunatati gustul si aroma carnii de pasare, frecati puiul sau pasarea cu sare pe exterior si interior inainte de a-l pune la cuptor
Stergeti urmele de ruj de pe pahare – Rujul lasa urme greu de indepartat pana si de masina de spalat vase. Rujurile moderne sunt facute sa reziste la apa, dar in acelasi timp se lipesc bine de pahar. Frecati si curatati petele de ruj cu sare inainte sa le bagati in masina de spalat sau sa le spalati.
Preveniti mucegaiul – Puteti preveni formarea mucegaiului daca inveliti cascavalul intr-o carpa inmuiata inainte in apa cu sare.
Curatati taietorul (fundul de lemn) – Dupa ce spalati taietorul cu apa si sapun, frecati-l cu o carpa imbibata in apa cu sare. Acesta va luci si va arata chiar mai curat.
Curatati coca de pe blat - Dupa ce ati framantat si intins coca, resturile de coca ramase pe blat se pot curata usor daca presarati un pic de sare peste ele, fara sa se formeze cocoloase lipicioase cand stergeti cu carpa.
La curatenie
Curatati alama – Amestecati parti egale de sare, faina si otet pana obtineti o pasta, apoi frecati alama cu ea, lasati pasta sa stea asa aproximativ o ora, apoi spalati cu o perie sau o carpa moale si uscati cu o carpa uscata.Extindeti "viata" maturii – Noile maturi se vor toci mai greu daca le lasati sa stea in apa cu sare cateva ore inainte sa o folositi prima data.
Urme de noroi de pe covor – Presarati sare pe urmele proaspete de noroi de pe covor pentru a absoarbe apa, apoi, dupa jumatate de ora, aspirati.
Curatati inoxul – Frecati inoxul cu o lamaie plina cu sare sau cu o pasta formata din doua linguri sare si suc de lamaie. Clatiti bine si stergeti cu o carpa moale si uscata.
In sanatate si frumusete:
Intepatura de albina – Daca sunteti intepat de albina, puneti imediat apa si apoi acoperiti cu sare pentru a usura durerea.
Intepaturi de tantari – Udati cu apa sarata, apoi ungeti cu un amestec de untura si sare.
Multe alte utilizari exista, vom mai face o postare cand vom mai aduna ceva informatii.
Vedeti partea a doua a acestui articol aici
Daca v-am inspirat, nu uitati sa dati SHARE!!! :o)
Etichete: curatenie, DIY, efecte benfice, in baie, In casa, salvati bani, sare, tratament
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire